Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

15/4/12

Αναπλάθεται η παλιά πόλη του Ναυπλίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανάπλαση της παλιάς πόλης Ναυπλίου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες.
Η συνολική επιφάνεια επέμβασης είναι περίπου 6.400 τμ, ενώ η δαπάνη του έργου το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ανέρχεται στα 2.029.000 ευρώ.
Οι εργασίες θα υλοποιηθούν στα στενά ,που περικλείονται από τις οδούς Αμαλιας, Μπουμπουλίνας, Συγγρού και Ιατρού.
Η σχετική μελέτη καλύπτει μεγάλο μέρος της περιοχής, συμπεριλαμβάνοντας εργασίες, όπως πλακοστρώσεις κατά μήκος των δρόμων της περιοχής τους έργου, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών με ομοιόμορφα επιτοίχια παραδοσιακού τύπου, ενώ επικουρείται από παράλληλη μελέτη φωτισμού.
Η πλακόστρωση θα γίνει ενιαία υψομετρικά με την κατάργηση των πεζοδρομίων, των οποίων το ίχνος θα είναι εμφανές.
Στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής πρόκειται να αναβαθμιστούν και τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας, ώστε να μην χρειαστεί στο μέλλον να ξανασκαφτεί η περιοχή.